Nieuws

Het laatste veulen van 2016 is geboren

Een mooi merrie veulen voor Beukenhof's Wilma van Heniarth Yesteryear!!

Beukenhof's Halina & Odillia verkocht

Wij wensen de nieuwe eigenaren veel succes met de pony's.

Merrieveulen voor Beukenhof's Nina

12-04-2016:Vanochtend geboren!

Een merrieveulen van Heniarth Yesteryear uit Beukenhof's Nina!!

De eerste twee veulens zijn geboren

De eerste 2 veulens zijn alweer geboren.
Twee mooie NWR's.
Bruin merrieveulen Speyksbosch Dickens X Beukenhof's Ilona. (foto).
Bruin hengstveulen Speyksbosch Dickens X Beukenhof's Natasja.

2015

Welsh A hengstveulens verkocht

Beukenhof's Milan en Iwan zijn allebei verkocht.

Wij wensen de nieuwe eigenaren veel succes met de veulens.

Beide Welsh A merries drachtig

Beukenhof's Wilma en Nina verwachten volgend jaar allebei een veulen van de hengst Heniarth Yesteryear.

De eerste twee merries alweer drachtig.

Beukenhof's Ilona en Natasja zijn beide in 1 keer drachtig geworden van de goedgekeurde hengst Speyksbosch Dickens.

Het laatste veulen van dit jaar is geboren.

07-04-2015: Vannacht heeft Beukenhof's Wilma een mooi vos hengstveulen gekregen van de hengst Vechtzicht's Commanchero.

Beukenhof's Nina brengt ons een hengstveulen

06-04-2015: Vannacht is dan een mooi schimmel hengstveulen geboren. 

Vader: Heniarth Yesteryear
Moeder: Beukenhof's Nina

Het tweede veulen geboren

02-04-2015: Vannacht is dan het tweede veulen geboren. Het is een bruin merrie veulen van Leunsveld's Zandro x Beukenhof's Ilona.

Het eerste veulen is geboren!

23-03-2015: Vanavond is dan ons eerste veulen geboren. Het is een vos merrie veulen van Leunsveld's Zandro X Beukenhof's Natasja.

Mooie foto's van Giovanni & Amira in Denemarken

2014

Merry Christmas & Happy New Year!!

Welsh Magazine

In het november nummer van het Welsh Magazine kwam ons Beukenhof's Giovanni aan het licht. Beukenhof's Giovanni is ons hengstveulen die is opgegroeid zonder moeder. Beukenhof's Helena is overleden nadat Giovanni al twee dagen oud was.  We mochten later een merrie lenen van Geert van der Scheer waar Giovanni mee is opgegroeid. Theo ten Brinke hoorde dit en vroeg ons om een stuk te schrijven in het Welsh Magazine met een zeer mooi resultaat.

Giovanni & Amira zijn vertrokken naar Denemarken

19-10-2014: Vandaag zijn onze veulens Giovanni & Amira vertrokken naar hun nieuwe eigenaren in Denemarken. De nieuwe eigenaren hebben ook Beukenhof's Ricardo de half broer van Giovanni. We wensen hun heel veel plezier en geluk met deze twee mooie veulens.

Enkele nieuwe foto's van de veulens.

 • Giovanni
  Giovanni
 • Giovanni
  Giovanni
 • Buco
  Buco
 • Buco
  Buco
 • Amira & Giovanni
  Amira & Giovanni
 • Amira
  Amira

Keuring Hellendoorn

28-06-2014: Vandaag zijn we met Beukenhof's Ilona naar de regionale keuring te Hellendoorn geweest. Iedereen vond het een bloedmooie pony, maar helaas vond de jury haar niet goed genoeg om haar door te verwijzen naar de CK. Ilona werd wel beloond met een 1ste premie.

Keuring Tolbert

21-06-2014:  Vandaag zijn we met onze 3-jarige merrie Beukenhof's Nina naar de regionale keuring geweest.

Nina behaalde een mooie 1ste premie en werd helaas niet doorverwezen naar de CK.

Alle veulens verkocht

Beukenhof's Buco blijft in Nederland.

Beukenhof's Giovanni & Amira vertrekken samen naar Denemarken.


Alle merries drachtig

Alle 4 de merries in eenmaal drachtig.

Beukenhof's Natasja & Ilona van Leunsvelds Zandro.

Beukenhof's Wilma van Vechtzicht's Commanchero.

Beukenhof's Nina van Heniarth Yesteryear

Amira en Giovanni verkocht naar Denemarken

Beukenhof's Amira & Giovanni zijn alweer verkocht. Hun zullen naar Denemarken gaan wanneer ze oud genoeg zijn. De nieuwe eigenaren hebben Beukenhof's Ricardo waar ze super blij mee zijn. Ricardo heeft vorig jaar voor het eerst deelgenomen aan het EK-pony's en mag dit jaar opnieuw weer meedoen.


Het laatste veulen is geboren.

Woensdag avond 16 april heeft Beukenhof's Helena een mooi bruin hengstveulen van Orchard Boginov gekregen.

Helaas is de merrie (Helena) donderdag op vrijdagnacht overleden.

Het 2de veulens is geboren voor dit jaar.

10-04-2014: Vannacht is ons 2de veulen geboren. Het is een bruin hengstveulen van Kastanjehof's Amico X Beukenhof's Wilma.

07-04-2014 merrieveulen geboren van Noaberhoeve's Andor X Beukenhof's Natasja

2013

 Wij wensen iedereen prettige kerstdagen & een gelukkig nieuwjaar!! 

Nieuwe foto's en filmpjes van onze NWR veulens

Beste 2-jarige en jeugdkampioen!!

Op 24 augustus vond de keuring van de Vriendenkring plaats in Wezep met de engelse jury Sally Green. Beukenhof's Nina (v: Cui Pendragon) deed mee aan de groep 2-jarige merries en ruinen waar ze eerste werd van de 8 2-jarigen. Later die dag mocht ze mee strijden voor het jeugdkampioenschap die ze ook nog eens heeft behaald. 


In de paardenkrant stond als volgende vermeld: "Het jeugdkampioenschap ging naar de al goed ontwikkelde en over breedte en diepte beschikkende en goed bewegende twee jarige Beukenhof's Nina (Cui Pendragon). In 2011 werd zij ook al Veulenkampioen van de keuring van de vriendenkring. En ze stond nu op kop van een mooie groep 2-jarigen. In het jeugdkampioenschap bleef ze de 3-jarige over front en bot beschikkende merrie Springbourne Catryn (v: Cascob Red Kite) voor.

Beukenhof's Ricardo heeft deelgenomen aan de EK-dressuur voor pony's. Eind juli vonden de Europese kampioenschappen voor de pony's plaats in Arezzo. Ook Beukenhof's Ricardo mocht meedoen op 9-jarige leeftijd met de Noorse amazone Lerke Nordum. Ze zijn nog maar een jaar een combinatie en voor beiden was dit hun eerste EK. Ze werden met het team 10e en individueel werden de 29e van de 50 combinaties. Wij zijn super tevreden met deze resultaten.

En ook ons laatste veulen van dit jaar is een hengstveulen. Op 10-06-2013 heeft Beukenhof's Ilona een veulen gekregen.

Twee Hengst veulens voor Stal Beukenhof
Op 20-04-2013 is het 2de veulen geboren Beukenhof's Lorenzo het is een bruine zoon van Orchard Wildeman x Beukenhof's Natasja. Hij heeft 4 witte voetjes en een druipkol.Op 07-04-2013 is het eerste veulen geboren Beukenhof's Dave. Het is een hengst veulen van Kastanjehof's Amico x Beukenhof's Wilma. Hij heeft 4 witte voeten en een bles.

Beukenhof's Ricardo opgenomen in het A-kader van Noorwegen


De 9-jarige ruin van Morgenlands Fabian x  Beukenhof's Helena is enkele weken geleden opgenomen in het A-kader van Noorwegen met de Zweedse amazone Lerke Nordum. Deze combinatie zal waarschijnlijk ook deelnemen aan de Europese kampioenschappen dressuur van dit jaar. Dit zal onze 2de gefokte EK pony zijn. Voorheen was Beukenhof's Alexander die al deelnam aan het EK eventing. Ricardo was eerder al zeer succesvol met de Nederlandse amazone Nanette Boerree die met hem op internationaal niveau gereden heeft.

Beukenhof's Alexander nog altijd succesvol in ItalieBeukenhof's Alexander is al enige tijd in Italie waar hij word gereden door Ginevra Garofalo. Voorheen werd hij door de Italiaanse amazone Carolina Carnevali op internationaal niveau gereden. Ook heeft Alexander al mee gedaan aan de Europese kampioenschappen eventing met de Belgische amazone Ine Theuwissen. Ook deze combinatie heeft veel prijzen met hem gewonnen.

Beukenhof's Jelmer tijdens de CHK februari 2013 Beukenhof's Jelmer de jonge zoon van De goede ree Now or Never en de moeder is Beukenhof's Natasja. Helaas ging hij in de 1ste bezichteging er al uit. Jelmer in eigendom van de Fam.Boering hebben hem de zelfde dag nog verkocht naar Duitsland vlak bij Denemarken waar hij de sport in zal gaan. We wensen natuurlijk de nieuwe eigenaren veel succes met hem, en hopen dat we nog wat van hem weer in de toekomst.

Beukenhof's Stefan in DuitslandEnkele dagen terug kregen wij bericht uit Duitsland dat familie Kuhn-Bohlaender de eigenaren zijn van de nu 15 jarige Beukenhof's Stefan hij is een zoon van Morgenlands Andor en de moeder is Agatha. Hij heeft het erg goed gedaan in de sport enkele kampioenschappen gereden.

Enkele winterse plaatjes

Beukenhof's Helena onder het zadel

2012

We wensen jullie een prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!

We wish you a merry christmas and a happy new year!!

Beukenhof's Sandor & Silvia vertrokken naar Duitsland!!06-10-2012: Vandaag zijn Sandor (v:Springbourne Charmer) en Silvia (v:Vechtzichts cymro bach) vertrokken naar hun nieuwe in Duitsland. Ze hebben samen een lange reis gemaakt van 500km. De reis is goed verlopen en de pony's zijn al gewend!! Silvia word een leuke kinderpony, en Sandor zal opgroeien met hun haflinger hengstveulen. We wensen de Fam.Winkler heel veel plezier met deze beide Beukenhof's pony's.

25-08-2012 Keuring van de Vriendenkring


Vandaag gingen we met ons hengst veulen Beukenhof's Sandor naar de Vriendenkring. In de rubriek oudere veulens werden we eerste geplaatst. Smiddags deden we nog mee met de fokgroep van Springbourne Charmer waar we ook eerste mee waren van de fokgroepen. Daarna volgde gelijk het veulenkampioenschap waar onze Beukenhof's Sandor zich super liet zien. Sandor werd reserve veulen kampioen!

V: Springbourne Charmer

M: Beukenhof's Wilma

Reuschbachhof's Julia Stegner Fohlenchampionat/Reitpony'sEen mooi veulenkampioen geboren uit Beukenhof's Jessica. Reuschbachhof's Julia Stegner ( v:Golden rock) is in Duitsland veulen kampioen geworden van de rijpony's. Jessica hebben we een paar jaar geleden verkocht aan Thomas Hirschfeld in Duitsland. Niet alleen haar veulen heeft een mooie titel weten te bemachtigen maar ook Jessica zelf was weer 1a geplaatst in haar rubriek.

Beukenhof's Helena na 6 jaar weer onder het zadel!!
Na 6jaar hebben we er weer een zadel op gelegd. Linda is er zo opgestapt en Helena deed geen misse stap ze reed er zo weer mee weg.

V: Wester Aikema's Adios

M: Beukenhof's Sabina KEUR 

Juliette en Beukenhof's Jasper 


Juliette is nu al enige tijd de eigenaresse van Beukenhof's Jasper. Ze rijden al veel wedstrijden en hebben nu inmiddels ook al de punten voor het L1. "Hij is nog altijd een draakje" zo beschrijft Juliette hem. "En hij weet al gauw bij wie hij moet wezen, hij krijgt namelijk vaak een pepermuntje". "Als ik dan fluit bromt hij heel hard en laag en weet hij dat ik eraan kom met iets lekkers". Juliette is erg blij met hem! We wensen haar ook nog veel succes in de toekomst!

V: De goede ree's Metall

M: Beukenhof's Jessica 

Jasper haalde op de hengstenkeuring als 3-jarige een 2de bezichtiging. 

Beukenhof's Carola dubbel M
Carola doet het erg goed in de sport ze loopt nu dubbel M met Danielle Boering

V: De goede ree's Now or Never

M: Beukenhof's Jessica 

in eigendom van de Fam.Boering 

Beukenhof's Barry Barry doet het nog altijd zeer goed in Frankrijk. Hij heeft al weer enkele mooie prijzen gewonnen! Ook zijn nakomelingen doen het erg goed in Frankrijk. Volgend jaar verwacht Ambre ook weer 4 veulens van Barry.

V: Zonneweide's Nico

M: Elfrinks Hilly 

Beukenhof's Ilona 1ste premie16-06-2012: Vandaag hadden we onze eerste keuring van het seizoen met Beukenhof's Ilona(Hagelkruis Valentijn x Beukenhof's Helena) ze behaalde een mooie 1ste premie en liep op de 5de plek van 13 merries, helaas geen uitnodiging voor de CK maar wij waren al super tevreden. Er mochten ook maar 3 door naar de CK.

11-04-2012: Vandaag is ons eerste veulen van het jaar geboren!! 

Het is een hengstveulen van Springbourne Charmer x Beukenhof's Wilma.

2011

2011: Beukenhof's Natasja doet het erg goed onder het zadel. We zijn ander half maand geleden begonnen met haar zadelmak maken.

Beukenhof's Fransisca vertrokken naar Duitsland13-11-2011: Vandaag is onze Beukenhof's Fransisca weggegaan met BSS Paardentransporten die haar naar haar nieuwe eigenaar heeft gebracht Thomas Hirschfeld die een paar jaar geleden Beukenhof's Jessica van ons gekocht heeft. Fransisca loopt al bij een mooie groep enters en twenters in.

We wensen hem veel succes en plezier met Beukenhof's Fransisca. 

Rosita naar nieuwe eigenaren
13-10-2011: Beukenhof's Rosita hebben wij vandaag naar haar nieuwe eigenaren gebracht Arjan en Marjolein uit Zelhem. We wensen hun veel plezier en geluk met Rosita.

Beukenhof's Nina veulenkampioen

27-08-2011: Keuring van de Vriendenkring.

Vandaag zijn wij naar de vriendenkring gegaan met ons veulen Beukenhof’s Nina.

We waren erg benieuwd wat de jury van haar zou vinden. Smorgens in de ring mochten wij eerst als 2de opstellen en na opnieuw gelopen te hebben mochten wij als eerste opstellen in de groep oudere veulens.

Ook deden wij mee met Fokgroep met nakomelingen van Cui pendragon samen met De Evertshoeve’s Annely van de fam. Deelstra en Windhoek’s Janko van fam. Schilthuis. Ook met deze fokgroep werden wij 1ste.

Later op de dag liepen wij met ons veulen Beukenhof’s Nina mee aan het veulenkampioenschap. Zonder verwachtingen liepen wij mee. En ons Nina werd veulenkampioen. Jury Sue day zij tegen mij: She’s lovely foal!

Beukenhof's Silvia 1ste premie

25-06-2011: Vandaag hadden we keuring in tolbert met onze 3-jarige beukenhof's Silvia. Ze behaalde een mooie 1ste premie.

Bruin merrie veulen geboren

21-06-2011: Ons laatste veulen is geboren een mooi bruin merrie veulentje 4 witte beentjes en een druip kol.

2de merrie veulen geboren
07-05-2011: Het 2de veulen is alweer geboren bij ons op stal. Het is een bruin NWR merrie veulen. zie meer info bij veulens 2011

Beukenhof's Ricardo presteert in Frankrijk

28 april tot 1 mei: Afgelopen week was Nanette Boeree met haar pony Beukenhof's Ricardo in het Franse Saumur waar ze een internationale wedstrijd reed. De eerste dag was de landenproef ze reed een score van 69,361% haar 3de kader score ze werd 5de en beste Nederlander. Ricardo is nog maar 7 jaar.

Zaterdags met de individuele proef begon de dag niet zo best met het inrijden schrok ricardo en kwam met zijn been in een van de hekjes rond om de bak. Hij liep op 3 benen gelijk afgespoten en gelopen het viel allemaal gelukkig mee ze kon nog gewoon met hem rijden. Ze reed wel op safe natuurlijk logisch ze behaalde 69.342% en een mooie 8ste plek en weer beste Nederlander.

Nanette mocht als enigste Nederlander zondags de Kur op muziek rijden. Ricardo had nergens last van van die dag ervoor. Ze reed een nette kur met maar liefst 70,925% en werde ze 6de. Alle 3de dagen is ze in de prijzen gevallen.

                                                                                                                     Proficiat Nanette & Ricardo!!!

Het eerste veulen is geboren

18-03-2011: Ons eerste veulen is alweer geboren. Het is een bruin merrie veulen. En was 2 week te vroeg geboren. Zie meer info Veulens 2011.

Beukenhof's Jasper op de CHK


11/12 -02-2011: Beukenhof's Jasper was op de Centrale Hengsten keuing in Ermelo. Jasper hadden we als veulen verkocht. Afstammeling van Jasper vader: DGR Metall moeder: Beukenhof's Jessica. Vrijdags deed Jasper het aardig goed en mocht door naar de 2de bezichting. De zaterdag werd hij helaas niet aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. We zijn erg tevreden dat hij tot de 2de bezichting is gekomen

2010

Beukenhof's Jordy in Amerika


Beukenhof's Jordy doet het goed in Amerika hij was in 1998 goedgekeurd in Nederland als dekhengst en verichtingskampioen. Hij is heel wat jaren in Nederland voor de fokkerij in gezet en enkele jaren later verkocht naar Amerika. Jordy was in Nederland al gecastreerd. Jordy heeft al heel wat reizen gemaakt en is op heel wat plekken in America geweest bij verschillende eigenaren. Hij heeft verschillende kampioenschappen en wedstrijden gewonnen in  Pennsylvania, New Jersey en Maryland met zijn rijder Jordan Cheneval. Jordy is inmiddels 16 jaar.

Beukenhof's Ricardo tijdens Zwolle international
06-01-2011: Nanette Boeree en Beukenhof's Ricardo(Morgenlands Fabian x Beukenhof's Helena) doen het goed op zwolle international. Vandaag hadden ze hun 2de B kader score binnengehaald met 66.991% ze is 8ste geworden van de 30 en 4de beste Nederlander. Proficiat.

Beukenhof's Barry in Frankrijk27-11-2010: Alle pony's staan inmiddels alweer op stal. De winter kan beginnen.

Beukenhof's Barry doet het zeer goed in Frankrijk. Hij heeft al vele prijzen gewonnen zijn eigenaar Ambre reau is erg wijs met hem. Dit weekend is Barry in Frankrijk Kampioen geworden van de sectie A en reserver kampioen van alle secties. Een top prestatie. Volgend jaar komen er een paar veulens van Barry

http://www.harasdukrystal.fr/

Keuring van de Vriendenkring
28-08-2010: Vandaag hebben we weer keuring gehad van de vriendenkring met Beukenhof's Silvia. Ze zat in de groep 2 jarigen ze is als 3de geplaatst.

CMK met 2 gefokte pony's21-08-2010: Vandaag was de Centrale Keuring waar 2 gefokte pony's van ons waren.

Beukenhof's Ricardo en Nanette Boeree deden mee aan de kampioenschappen Jonge dressuur pony's. Na de 1e ronde was ze 3de de beste 5 mochten terug komen. In de 2de ronde kwamen er gastruiters op die ze punten moesten geven. Uit eindelijk is ze 5de geworden van Nederland.

Ook Beukenhof's Carola was op de Centrale keuring zij zat in de groep 3- jarigen helaas mocht zij net geen Ster worden.

Beukenhof's Natasja & Jelmer beide 1ste premie
17-07-2010: Vandaag hebben we keuring gehad met Beukenhof's Natasja en Jelmer in Eext. Beide pony's hebben een 1ste premie behaald. We zijn zeer tevreden.

Beukenhof's Barry - Kampioen


19-06-2010: Beukenhof's Barry doet het zeer goed in Frankrijk. Hij is op de veiling vorig jaar verkocht naar Frankrijk. Barry is een zoon van Zonneweide's Nico x Elferink's Hilly. Op vele shows is hij al Kampioen geweest en reserver dagkampioen van de hengsten. Vandaag is hij 3de geworden van de 4 jaar en oudere hengsten. Hij word gebruikt als dekhengst in Frankrijk. Volgend weekend heeft Barry weer een show. We wensen Ambre nog heel veel succes en plezier van deze hengst. Ze krijgt er volgend jaar 6 veulens van.      http://www.harasdukrystal.fr/

Regionale keuring Tolbert

19-06-2010: Vandaag waren er op de keuring in Tolbert twee pony's die wij hadden gefokt. Bij de 3-jarigen was dat Beukenhof's Carola (v. De goede ree Now or Never m. Beukenhof's Jessica)Eigenaar Fam. Boering. Ze deed het zeer goed ze eindige de als tweede van de 10 merries en is aangewezen voor de Centrale keuring.

Beukenhof's Ricardo (v.Morgelands Fabian m.Beukenhof's Helena) deed mee aan Jonge dresuur pony's. Nanette Boeree en Ricardo haalden de hoogste score bij de 6 jarigen en de hoogste score van de dag ze had 83 punten!Voor de stap kreeg hij 16 punten

Voor de draf kreeg hij 17 punten

Voor de galop kreeg hij 17 punten

Voor Gedragenheid en Souplesse kreeg hij 18 punten

Voor algemene indruk kreeg hij een 8

Voor Exterieur kreeg hij een 7

De jury zei tegen Nanette dat ze erg zuinig

Op haar pony moest zijn en dat ze erg hadden genoten van hun.